Обвиниха турския шофьор за катастрофата, убила 13-годишно момче

2111240771Ямболска окръжна прокуратура повдигна обвинение на турския шофьор на ТИР за катастрофата, в която загина 13-годишно момче и поиска от съда да му наложи постоянна мярка задържане под стража.

Турският гражданин Некати Фестикекен е обвинен, че на 03.12.2016 г., около 11.15 ч., на кръстовището между първокласния път Лесово – Петолъчката и второкласния път за Калчево при управление на влекач с полуремарке със скорост на движение 80 км в час, при ограничение от 50 км в час, е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което е предизвикал пътнотранспортно произшествие с лек автомобил и причинил по непредпазливост смъртта на 13 –годишно момче и средна телесна повреда на жената, която е шофирала.

Тепърва в хода на разследването ще се установява дали и пострадалата жена, която е шофирала, има вина за катастрофата, защото тя се е движила на път без предимство.

„Делник” научи, че лекият автомобил е управляван от общинския съветник в „Тунджа” Митка Иванова. Синът й имал рожден ден и тя возела негови приятели, за да празнуват у тях в Калчево. Загиналото 13-годишно момче е Валентин Иванов, който е учил в ОУ „Любен Каравелов”.

По повод на поредния инцидент на опасното кръстовище кметовете на селата, които са в това направление инициират подписка за въвеждане на кръгово движение на опасния участък, защото там непрекъснато има инциденти, които често завършват и със смъртни случаи.

Подписи се събират в кметствата на селата Калчево, Козарево, Стара река, Победа и в магазините на „Вилтон”.

 

About the Author :

Leave a reply