Обвинителен акт срещу военния министър от Кукорево

nenchev-1-360x240-360x240Лидерът на БЗНС и военен  министър в оставка  Николай Ненчев, който е родом от село Кукорево от понеделник вече е с обвинителен акт по второто обвинение от военна прокуратура.  Ненчев е обвинен, че като действащ министър през периода 16 декември 2014 г. до 26 януари 2015 г. е склонил умишлено подчинения си директор на Дирекция “Инвестиции в отбраната” Венислав Цанов да не изпълни свои законови задължения по Закона за обществените поръчки и да осуети подписването на договор. Документът е трябвало да бъде разписан с участник, спечелил обществена поръчка за изготвяне на униформи.

Това неправомерно прекъсване на законовата процедура било направено с цел обществената поръчка да бъде спечелена от втория класиран – “Интендантско обслужване” ЕАД, защото така било обещано от самия министър пред ръководството и работниците на това дружество.

Въпреки второто обвинение в понеделник Ненчев се показа в предаването на Цветанка Ризова в отлично настроение и като участник в преговорите между ГЕРБ, Реформаторския блок и Обединените патриоти за ново правителство.

Неотдавна Николай Ненчев бе приет по спешност в болница, заради проблеми с кръвното налягане. Преди Борисов да подаде оставка, на няколко пъти имаше атаки за оставката на военния министър, премиерът обаче го запази.

Ненчев не само е родом от Кукорево, но с Ямбол е свързано изкачването му в политическата йерархия. Мощното ямболско лоби по върховете на БЗНС „Никола Петков”, включващо Стефан Личев, Стоян Христов и Жеко Стоянов придвижи Ненчев до шефското място в младежката  организация на партията.

About the Author :

Leave a reply