Обвиненият в убийството на англичанката остава в ареста

DSC01683Ямболски окръжен съд постанови постоянна мярка задържане под стража на Иван Маринов Николов, обвинен в изнасилване и убийство, извършено  по особено жесток начин и с цел прикриване на друго престъпление на английската гражданка Джанет Бенет в ямболското село Маломир. Според прокурора Едмонд Гоцев по делото има достатъчно доказателства, за обосновано предположение, че извършител на престъпленията е Иван Николов и затова поиска да остане за постоянно в ареста. В съдебната зала обвиняемият заяви, че е невинен и не познава жертвата. Той каза още, че вечерта, когато е извършено убийството, е бил в квартирата си и си е почивал, а на следващия ден сутринта е отишъл на работа в лозовите масиви на съседното село Тенево и има свидетели, които ще го потвърдят.

DSC01676Служебният му защитник Анелия Димитрова заяви, че по делото няма доказателства за изнасилване, а ДНК – материал от обвинения в убийството и от жертвата е открит на местопрестъплението само по кибритена кутийка и къси сиви панталони, но вещите лица са написали в експертизата, че не може да се направи статистическа оценка на вероятността на съвпадение, защото материалът е смесен. Според нея тези доказателства не са достатъчни за да издържи обвинението.

DSC01682Решението на Ямболски окръжен съд за мярката за неотклонение подлежи на обжалване в тридневен срок. Ако бъде обжалвано, делото е насрочено в Бургаски апелативен съд за 11 август  от 14 часа.

About the Author :