Обвиненият в убийството на англичанката в Маломир се обеси в ареста

DSC01682Обвиненият в убийството на 68-годишната англичанка в ямболското село Маломир Иван Николов се е обесил в следствения арест в Ямбол. Срещу него беше повдигнато обвинение за изнасилване и убийство на Джанет Бенет.  Според прокуратурата, за да прикрие изнасилването, 40-годишният мъж е убил англичанката и се е опитал да запали тялото й. До последно той не е признал вината си и е твърдял, че не познава жертвата.

Арестантът е открит мъртъв в килията си около 22,30 часа на 25 август. Служителите са го намерили обесен на разкъсани чаршафи, закачени на решетката на килията. На смяна са били трима служители. Министерство на правосъдието извършва вътрешна проверка, за да установи дали не са допуснати нарушения. Ямболска окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство, за да разследва смъртта на арестанта.

„От събраните към момента доказателства може да се направи предполагаем извод, че се касае за самоубийство чрез обесване чрез примка от ивици плат, но разбира се, след приключване на разследването ще могат да се направят категорични изводи и заключения”, коментира окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. Той уточни, че следи от насилие по тялото не са открити, в рамките на образуваното досъдебно производство ще бъдат разследвани всички възможни хипотези.

Обесилият се Иван Николов е бил многократно осъждан. За периода 2002-2012 г. има 10 присъди. Основно е бил осъждан за кражби, но има и осъждания за управление на МПС след употреба на алкохол и  без да притежава свидетелство за правоуправление.  Последното му наложено  ефективно наказание „лишаване от свобода“  Николов е изтърпял през месец декември 2012 г.

 

About the Author :