Няма положителна проба на тестовете за коронавирус на учители

Ямбол, 28.01.2021 г.

Няма нито една положителна проба досега на направените тестове за коронавирус на учители, научи „Делник“ от РЗИ – Ямбол. Досега са отчетени 346 тестове от 16 училища, които са прикрючили напълно с изследванията. От тях 262 са на педагогически персонал, а 84 на непедагогически персонал. Изследванията се извършват от медицинските специалисти към учебните заведения, които предварително са обучени от РЗИ..

Още две училища в Бояново са изследвани от служители на РЗИ – Ямбол, защото те нямат медицински лица. И техните проби са отрицателни, но те все още не са включени в общия брой.

Общо 43 училища са вкрлючени в изследването, предстои да бъдат направени и отчетени изследванията и в останалите 25 учебни заведения. От РЗИ са раздали около 1200 тестове, осигурени от Министерството на здравеопазването.

Вчера приключи ваксинирането от третата доставка на ваксини. Бяха поставени първите дози на 54 души, от които 51 са персонал и потребители в Дом стари хора в Ямбол, а трима са медици. На 26 януари бяха ваксинирани още 42 медици, останали от първата фаза. Следващата доставка на ваксини се очаква да пристигне в понеделник.

Общо 3749 са диагностицираните с коронавирус в Ямболска област от началото на пандемията досега. Новите случаи за изминалото денонощие са 9. Активни са 319 случая, от които 15 са настанени в болници, а 304 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 3276, починалите са без промяна – 154, под карантина са 148 души.

About the Author :

Leave a reply