Няма напрежение край ГКПП – Лесово, блокадата остава

IMG_7503AПродължава блокадата на Граничен пункт – Лесово, шофьорите са категорични, че няма да се откажат, докато проблемът с разрешителните не бъде решен съвместно с турската страна. Опашката от чакащи автомобили е 6 км, съобщи за „Делник” директорът на „Автомобилна администрация” – Ямбол Дикран Бохусян. Мобилните екипи на дирекцията са го информирали, че повечето от чакащите автомобили са с чужда регистрация и че няма движение на товарни коли в посока към граничния пункт.
Няма напрежение на ГКПП – Лесово, няма нарушение на обществения ред, осигурили сме постоянно полицейско присъствие, следим обстановката и разговаряме с шофьорите, съобщи областният директор на МВР Генчо Иванов.
Полицията се е заела и с уведомяване на посолството за инцидента с молдовския шофьор, който вчера получи инсулт и беше настанен в ямболската болница „Св. Пантелеймон”. Директорът на болницата д-р Любомир Маринов е информирал Генчо Иванов, че състоянието на шофьора няма промяна, той е стабилизиран, но заради заболяването не може да се предвижва и трябва да остане на лечение в болницата.

About the Author :