Няма кой да купи бившата фурна на Стралджа

3_1За втора публична продан е обявен фуражен цех в Стралджа, който преди години е бил фурната на общинския център. Имотът, който е на площ 2 917 квадратни метра, ще се сложи на тезгяха от съдия-изпълнителя на 27 декември 2016 г.

До тази ситуация се стига заради вземане на „Уникредит Булбанк”. Собственик на производствения имот, включващ  пет  едноетажни масивни сгради и оборудване с мощност 10-20 тона на денонощие, е Едноличен търговец „Антон Бачков”. Регистралият фирма в село Устина, Пловдивска област Бачков се появява с адрес и в жилищен комплекс „Тракия” в Пловдив. Той е ипотекирал фуражния цех в Стралджа срещу 334 069 лева.

През януари миналата година ЕТ „Антон Бачков” попада в списъка на съдия-изпълнителите и заради друг необслужван кредит – цех за производство на боза в село Устина. Тамошният имот на бизнесмена е обявен за продан срещу 31 050 лева.

Далеч по-крупен е имотът му в град Стралджа. Неговата цена, в сравнение с първия опит да бъде продаден, сега пада с почти 40 000 лева, и на 27 декември тръгва от цена 190 520 лева.

От 2011 година са неизползваеми сградите на фуражния цех, така че купуването на обекта е сериозно предизвикателство.

About the Author :

Leave a reply