„Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА”

Blood CroppedПо традиция всяка година във връзка с честванията на 8 – ми , Българският Червен кръст – Ямбол, съвместно с Отделението по трансфузиология и хематология към МБАЛ «Св. Пантелеймон» – Ямбол, организират кръводарителски акции.

Основните цели, които си поставяме са информираност на гражданите  за безвредността и безопасността на акта на кръводаряване, както и да се популяризират и утвърждават принципите на доброволност и безвъзмездност сред обществеността. Това е особено важно, имайки предвид, че доброволното и безвъзмездно кръводаряване е най-висш хуманен жест към хората, които се нуждаят от кръвопреливане във връзка с претърпян инцидент или предстояща оперативна интервенция.

Тази втора за 2015 година инициатива представлява Втори етап от предвидените дейности във връзка с промоцията на безвъзмездното кръводаряване, ще премине под мотото: «Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА» и е част от мероприятията, предвидени по повод отбелязването на 8 – ми май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

В тази връзка на 07 май 2015г. от 9.00 до 13.00 часа в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни /бившето НУ „Страшимир Кринчев”/ предстои да се проведе еднодневна кръводарителска акция. Това е поредна възможност за онези, които желаят и могат да дарят кръв да го направят, като по този начин изразят съпричастност към нуждаещите се, упражнявайки този дълбоко хуманен дарителски жест. Надяваме се  кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол, представители на местната власт и медиите, които дарявайки кръв ще дадат един добър пример на младите хора.  Наши колеги също ще се включат активно.

Акцията се реализира с любезното съдействие на ръководството на Комплекса за социални услуги и неговия директор г-жа Атанаска Бонева.

Напомняме, че всеки здрав човек между 18 и 65-годишна възраст може да дарява кръв, като по този начин може да спаси поне един човешки живот

 

About the Author :