НЧ “Зора” среща децата с писателя Михаил Калдъръмов и книгата му “Дракончето в мен”

Mihail Kaldaramov afishСреща на ученици от ОУ “П. Р. Славейков” и НУ “Св. Св. Кирил и Методий” с писателя Михаил Калдаръмов организира на 22 ноември екипът на Народно читалище “Зора-1945”. С това от културния институт продължават практиката си да срещат децата на Ямбол с изявени  автори.  Михаил Калдъръмов  ще гостува в града ни  с книгата си „Дракончето в мен“.

Книгата е подходяща за ученици от 3 и 4 клас.  Разказът „За хората и маймуните“ от нея е включен в учебника по български език и литература за учениците от 4 клас  на издателство „Просвета“.

Михаил Калдъръмов е автор на седем поетични книги, сред които „Поезия привечер“, „Запалената свещ напомня“, „Свободата на гладните“, „Бездна“, „Пресъхва ден, извира нощ“. Книгата му „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва и Ню Йорк.

Носител е на редица награди от национални литературни конкурси. След няколко премиери в страната сборникът му с импресии „Почит към Майстора“ бе представен в Българския културен институт в Братислава.

Негови творби са преведени на английски език.

„Дракончето в мен“ е първата му книга за деца.

About the Author :

Leave a reply