Носителят на цирковия „Оскар” събра плеяда в зала „Диана”

1528085_763539290323701_1544476356_nAГолемият цирков артист и еквилибрист Енчо Керязов, почетен гражданин на Ямбол, събра плеяда в зала „Диана”, за третото поредно издание на годишните награди, давани на талантливи деца от града ни. Церемонията, преминала пищно, и при голям интерес от страна на ямболци, „призова” край Тунджа олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, единственият българин, играл в американската Национална баскетболна асоциация, Георги Глушков, президент на родната федерация по този спорт, олимпийският вицешампион на халки Йордан Йовчев, зам.-министър на младежта и спорта.
Министърът на външните работи Кристиян Вигенин също не можа да откаже на носителя на най-голямата награда в цирковото изкуство „Сребърен клоун”, и намери време в сгъстената си програма да бъде в зала „Диана”. Дори кметовете на „червената” община Георги Георгиев и на герберската община Ямбол Георги Георгиев и Георги Славов, забравиха за различията, и почетоха големия наш съгражданин и присъстваха на церемонията. От народните ни представители единствен бе Иван Чолаков, но денят бе работен за парламента, а и депутатът от ГЕРБ бе член на Комисията по определяне на тазгодишните награди на Фондация „Енчо Керязов”.
Спектакълът, а именно в такъв превръща връчването на наградите за талантливи деца фондацията на името на Енчо Керязов, изведе на сцената и легендарната народна певица Валя Балканска, както и прочутият гайдар Петър Янев, считан за номер 1 на този инструмент не само в България. Талантливият Левон Манукян и неговата формация също бе на линия. Нямащият нужда от представяне артист Руслан Мъйнов допълни плеядата.
Шоуто бе под надслов „С папийонка и цървули” и носителят на цирковия Оскар от фестивала в Монте Карло през 2007 г. Енчо Керязов, бе точно в такова облекло. Може това за някои да е нелепо и кичозно, но Керязов, предполагам, искаше с този тоалет да покаже, че цени и нашия фолклор и изискаността на „стара „ Европа.
Тръгналият към световната слава от тренировъчната зала по спортна акробатика в Ямбол Енчо Керязов, за разлика от мнозина други наши видни съграждани, работи за каузата на града, вместо да потъва в празни приказки или да се стиска. За трета поредна година неговата фондация дава допълнителен тласък на даровитите ямболски момчета и момичета, което  не може да се нарече по друг начин, освен като великолепно осъществена идея на един голям българин.

About the Author :