Нов треньор на мъжкия футболен „Стралджа”

10636С нов треньор тръгва в първенството на „А” областна група футболен клуб „Стралджа 2015”. Президентът на клуба Атанас Киров, който е и кмет на общината, е гласувал доверие на изключително опитния треньор Христо Колев-Хитона. Някогашният състезател в елитния „Лъсков”/Ямбол/, а след това и дълги години много успешен треньор на децата и юношите на ямболския футболен клуб, от почти десетина години е свързан много тясно със спорта в Стралджа.

Христо Колев-Хитона водеше през годините и децата, и юношите на ФК „Стралджа”, като постигаше добро класиране. По сведения на „Делник”, в отбора на стралджани ще има много големи промени. В него няма вече да играят опитните футболисти от Бургас, остава в действие от тях само Милен Христов. Няколко юноши старша възраст вече ще излизат с екипа на мъжкия „Стралджа”, първият мач от новото първенство е на 24 септември, неделя, от 17 часа в Стралджа. Съперник на домакините е един от фаворитите, ОФК „Елхово”, завърнал се отново в „селската” група след безславно участие в Югоизточната трета група, където приключи на дъното.

10 клуба вземат участие в новия шампионат по футбол на Ямболска област, група „А”, сезонът откриват миналогодишният шампион „Межда”, който приема в събота, 23 септември, състава на Болярово. Новият член на група „А” е тимът на село Кабиле, който през миналия сезон спечели надпреварата във втора селска група.

About the Author :