Нов пътен инцидент на кръговото кръстовище към Калчево

Ямбол, 5.05.2021

Нов пътен инцидент е станал на новостроящото се кръгово кръстовище към село Калчево. Тази сутрин, около 6,00 часа, е получен сигнал на 112 за катастрофирал товарен автомобил там, съобщава Радио 999.  От Областна дирекция на МВР-Ямбол са уточнили, че при произшествието няма пострадали, но са нанесени материални щети. Тирът се е движел в посока от Елхово към вътрешността на страната, когато преминава през кръговото и излиза от пътя в близката нива. От полицията призовават водачите да бъдат внимателни и да спазват вертикалната сигнализация.

Припомняме, че на 30 април имаше друг инцидент отново в ранните утринни часове – в 6,15 часа. При него пострадаха три жени и мъж.

Бусът, с чуждестранна регистрация, се е движил по главния път в посока от Елхово към Петолъчката. При новоизгращатото се кръгово движение край Калчево автомобилът преминава през съоръжението,  излиза от пътя и се удря в електрически стълб. След катастрофата 2 жени са с фрактури, други мъж и жена са с разкъсни рани, без опасност за живота.

Кръстовището е обозначено с вертикална сигнализация. Със знаци е указано, че в участъка се извършват ремонтни дейности.

Една от версиите за инцидента е заспиване на водача. Образувано е досъдебно производство.

Снимки: Радио 999

About the Author :