Нов магазин “Вилтон” отвори врати в комплекс “Възраждане”

IMG_9933Нов магазин “Вилтон”, този път в комплекс “Възраждане” в Ямбол, беше открит днес, 17 юли 2019 г.. Изцяло търговската площ е 650 кв. м. В обекта са инвестирани 3 милиона лева, включително и за допълнителни неща, които ще бъдат направени в този квартал. Целият търговски комплекс се състои от четири подобекта: супермаркет “Вилтон”, зеленчуков пазар, аптека и заведение. Тепърва ще се търси фармацевт, който да стопанисва аптеката, а очакванията са заведението да се ползва не само от хората в к-с “Възраждане”, а и от целия град.

Основен изпълнител е строителната фирма “Силма 60”, подизпълнители са фирмите “Лавина” и “Инком”. Начинанието е проектирано от проектантско бюро с архитект Димитър Бъчваров, т.е. в голямата част е заложено на ямболски фирми. Обектът е построен за 9 месеца.  “Този обект беше заплануван още преди IMG_991015 години. Заедно с покупката на имота, решихме да построим търговски обект, както във всеки квартал”,  каза при откриването единият от собствениците Павел Додов. “Това, което направим като екстериор, да ползват всички живущи в квартала, да бъде в удобство и да краси самия комплекс”, каза още той.

В обекта пряко ще работят 30 човека, ще бъдат ангажирани и хора в съпътстващите дейности.

Това е 11-тият маркет на фирма “Вилтон”. Уникалното е производството на хляб и тестени изделия в пекарна на място. Предлага се асортимент с над 15 хиляди артикула, кухня за готови храни.

Собствениците на веригата от магазини Вилтон” – братята Павел и Петър Додови, през годините направиха марка една верига от магазини; марка, IMG_9926която стана символ на развитие, коректност, почтеност, харесвана и посещавана от ямболии, отбеляза при откриването кметът на Ямбол Георги Славов. Откриването на поредния магазин “Вилтон” е индикатор, че в Ямбол има достатъчно хора, че те имат нужда от това, че градът се развива и има бъдеще, подчерта още той.

Новият търговски обект бе осветен от свещениците отец Янко и отец Жельо. Имаше кратка фолклорна програма, изнесена от група “Луди-млади” и организирана от читалище “Пробуда”.

След официалното прерязване на лентата от братя Додови и кмета Георги Славов десетки жители на квартала се устремиха към новооткрития магазин.

Веригата магазини “Вилтон” е една изцяло ямболска фирма, от много години целта на собствениците й е да покрият с търговски обекти всички жилищни комплекси в града, което е голямо удобство, особено за хората от по-крайните и изолирани квартали.

IMG_9893 IMG_9902 IMG_9907 IMG_9913 IMG_9914 IMG_9916 IMG_9917 IMG_9919 IMG_9921 IMG_9935

 

 

 

About the Author :

2 Comments to “Нов магазин “Вилтон” отвори врати в комплекс “Възраждане””
  • ямболлия
    July 17, 2019 - Reply

    Още една добра новина за нашия град.

  • Никола Шейтанов
    August 6, 2019 - Reply

    Доктор Димитър Брънков е измислен лекар човек на АБВ и Георги Първанов не вярвайте на този лъжец

Leave a reply