Нов лидер на „България на гражданите” в Ямбол

935705_248992325238546_1441006816_nБез да се афишира, по незнайни причини, партията на Меглена Кунева има нов лидер в Ямбол и региона. На делегатско събрание за областен координатор е избрана Диана Динкова, която и досега бе сред активистите на Движение „България на гражданите”.

Динкова е завършила Стопанската академия в Свищов, но може би е по-позната на ямболлии като част от екипа на винарна „Журналист”, разположена под редакцията на някогашния общински вестник „Тракиец”. Сградата е известна на съгражданите ни и като някогашната къща на д-р Вирт, преди време закупена от общината от Георги Зафиров.
В ония години наемател на ресторанта бе бъдещият съпруг на Диана Динкова-Живко, а дъщеря му от първия му брак, се изявяваше като певица. От доста време циркулираше мълвата, че в „България на гражданите” има брожение срещу хирурга Георги Стефанов и че се гласят промени на върха на областното ръководство. Именно по тази причина лекарят стана част от Гражданския съвет към Реформаторския блок, което учуди мнозина, понеже партийни лидери нямат право да участват в този съвет.

Диана Динкова е непозната фигура на политическата сцена и предстои да видим какви стъпки ще направи, за да доведе партията на Кунева до мощен резултат в областта на евроизборите.

About the Author :