Нов летен рекорд на новозаразени, заболеваемостта достигна 373 на 100 000 души

Ямбол, 31.08.2021 г.

Нов летен рекорд на новозаразени с коронавирус в Ямболска област – през последното денонощие са диагностицирани 62 нови случая, заболеваемостта от Ковид -19 достигна 373 на 100 000 души.

От РЗИ – Ямбол съобщават, че в болниците пациентите с коронавирус са 84, от тях четирима са на интензивно лечение. В областта към момента са разкрити 100 ковид легла- 86 в областната болница “Св. Пантелеймон”, 10 в общинската болница “Св. Иван Рилски” в Елхово и 4 легла в Специализираната болница по кардиология. Засега частната болница “Св. Йоан Рилски” в Ямбол не приема пациенти с коронавирус. Проверка на „Делник“ установи, че болницата е прекратила договора за лечение на Ковид – 19 със Здравната каса още през юни, защото случаите са намалели и не е имало нужда от техните легла, след което е разкрила вътрешното и родилно отделение и е възстановила нормалната лечебна дейност.

Според д-р Антонова, за да разкрият наново отделение за болни с Ковид – 19, е необходимо да получат заповед от РЗИ и след това наново да сключат договор със Здравната каса и да преустроят съществуващите отделения.

About the Author :

Leave a reply