Нов клас в Ямбол ще бъде поставен под карантина заради заразен 13-годишен ученик

Ямбол, 14.10.2020 г.

Още един клас ще бъде поставен под карантина в Ямбол заради заразено 13-годишно момче, съобщиха от РЗИ – Ямбол. То заедно с майка си – учителка в община „Тунджа“, е дало положителна проба. На този етап заради майката няма да се поставят под карантина ученици, защото според указанията заради учители се налага карантина на цели паралелки само в начален курс, а тя преподава в по-горен курс, освен това контактите й с ученици са били защитени – по време на часове е била с маска или шлем.

Общо 9 са положителните проби за коронавирус в Ямболска област за изминалото денонощие.

Четирима от заразените са се изследвали сами заради симптоми – двама мъже на 54 и на 61 г. и две жени на 35 и на 50 г. Последната се завърнала преди седмица от Гърция.

С положителни проби са лекар и медицински работник от лечебно заведение. Последната е на мъж на 42 г. от Ямбол, на когото майка му работи в болница.

Общо 544 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област, активните случаи са 118. От тях 16 са хоспитализирани – 10 в ямболската болница, 2 в Сливен и 4 в София. На домашно лечение са 103 души, починалите продължават да са 30, излекувани от заразата са 395. Под карантина са 223 души.

About the Author :

Leave a reply