Нов заместник-кмет в община Ямбол предизвиква поредица от рокади

IMG_3976aИзненадващото назначение на Илиана Бицова за заместник-кмет на община Ямбол от днес – 9 април, ще предизвика серия от допълнителни рокади както в ОУ „Петко Р. Славейков”, така и в Общинския съвет. Със заповед на кмета тя е назначена да отговаря за образование и социални дейности.

Проверка на „Делник” установи, че Илиана Бицова си е пуснала неплатен отпуск като директор на ОУ „Петко Р. Славейков”, където от днес има назначен временно изпълняващ длъжността директор до завръщането на титуляра. Новият временен директор на училището е Петя Пенева, съобщи началникът на Регионалния инспекторат Пенка Илиева.

Като общински служител Илиана Бицова няма право да бъде общински съветник, затова Общинската избирателна комисия ще трябва да вземе решение кой да влезе на нейно място. Следващият в листата на ГЕРБ е Волен Дичев, икономист и счетоводител. Ако той не си направи самоотвод би трябвало да бъде избран за общински съветник. Съветът ще трябва да избере и нов председател на Комисията по образование, култура, младежки и спортни дейности, какъвто досега беше Илиана Бицова.

Тя е родена на 4 февруари 1963 г. в Ямбол. Завършила е Югозападен университет – Благоевград, специалност „Начална педагогика”. Специализирала е „Педагогически мениджмънт” в Тракийски университет – Стара Загора и „Управление на образованието” в Бизнес колеж – Свенборг, Дания. През 1987 година Илиана Бицова започва работа като учител в ОУ „П. Р. Славейков”, а от 2009 г. е директор на учебното заведение.

С назначаването й заместник-кметовете в община Ямбол стават трима, но кметът продължава да съвместява отговорността за бюджета и строителството, след като не назначи никой на мястото на напусналите Надя Данкинова, а след това и Иван Кърцъков. Досега образованието и социалните дейности бяха в ресора на зам.-кмета Красимира Петрова.

 

About the Author :