Нов антирекорд – 58 заразени за денонощие, поставят под карантина още две групи в детски градини заради учителки с коронавирус

Ямбол, 6.11. 2020 г.

Нов антирекорд за Ямболска област – 58 заразени с коронавирус за денонощие. Според Единния информационен регистър за изминалото денонощие новите положителни проби в региона са 58, а случаите от началото на пандемията досега станаха 960.

Ситуацията с новозарзените обаче е толкова динамична, че данните непрекъснато се променят. Към 14,30 днес според регистрите на РЗИ заразените вече са 996 – с 36 повече, отделно за деня в РЗИ са взети 15 проби и са дадени над 30 направления за изследване в лаборатория „Лина“, така че никой не може да прогнозира колко ще са положителните проби утре. Отделно заради огромния брой изследвания лабораториите не смогват да въвеждат резултатите и те излизат не след 24 часа, а понякога два и три дни по-късно.

Сред новозаразените в Ямболска област има още две детски учителки – 1 в Ямбол и 1 в Стралджа и заради тях ще бъдат поставени под карантина още две групички. Общо 7 са карантинираните групи в детски градини – 4 в Ямбол, две в община „Тунджа“ и 1 в Стралджа.

Сред новите случаи има и две деца в ямболска гимназия, но те учат дистанционно.

Двама учители – от Ямбол и от Стралджа, са с положителни проби, но не се налага карантиниране на паралелки заради тях.

Сред новозаразените са и шофьор на линейка, служители на ВиК и много други.

По данни на РЗИ от 996 диагностицирани до момента, активните случаи са 429. От тях 42 са хоспитализирани, на домашно лечение са 387, излекувани от заразата са 531, починалите остават 36. Под карантина са 746 души.

About the Author :

Leave a reply