Нов антирекорд – 19 заразени на ден, нова жертва на Ковид 19

Ямбол, 23.10.2020 г.

Нов антирекорд за Ямболска област – 19 новозаразени на ден, но на фона на останалите области Ямбол е на 6-то място по най-малко нови случаи на коронавирус.

За съжаление има и нова жертва на Ковид 19 – мъж на 85 г. от Тамарино е починал в ямболската болница. Той е бил настанен в Инфекциозно отделение, имал е и придружаващо заболяване – сърдечно-съдова болест.

Заради големия брой заразени здравните инспектори от РЗИ все още проучват новите случаи и на този етап разполагат само с най-обща информация.

6 от тях са се изследвали сами заради различни симптоми, 2 души – мъже на 64 г. и н 55 г. са хоспитализирани, те с изпратени проби от МБАЛ „Св. Пантелеймон“  и са се оказали положителни. Сред новите случаи е и лекар, който не работи в лечебно заведение в Ямболска област, но е от Ямбол. Още две служителки от затворения офис са се оказали с положителни проби – от 6-ма работещи в офиса заразени са 4.

7 от новорегистрираните случаи на коронавирус са изследвани с направления от РЗИ – те са на контактни или на хора със симптоми, едно лице е изследвано с направление от личен лекар.

Сред новите случаи няма ученици, под карантина остават 6 паралелки, активно заразените учители са двама – останалите са излекувани от заразата, коментира д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ – Ямбол.

Общо 623 са регистрираните с коронавирус в Ямболска област, от които активните случаи са 135. Хоспитализирани са 18 души, от които 4 в лечебни заведения в други области, 1 в Ковид – реанимация и 13 в Инфекциозно отделение. На домашно лечение са 117 души, излекувани от заразата са 454, починалите вече са 34.

Под карантина в региона са 336 души.

About the Author :

Leave a reply