Нов антирекорд за Ямболска област – 16 случая на коронавирус за ден, нова жертва на Ковид 19 и затворен офис заради заразени служители

Ямбол, 20.10.2020 г.

Нов антирекорд за Ямболска област – за изминалото денонощие са регистрирани 16 положителни проби, с което случаите на коронавирус в региона станаха 590.

Четири от пробите са на пациенти, приети в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ със симптоми и след доказването на коронавирус остават за лечение в болницата.

Трима от новорегистрираните са от администрацията на болнично заведение, които са били контактни на техен колега, който е положителен и е хоспитализиран.

Двама от новите случаи на коронавирус са от частна фирма, в която инфектираните вече стават четирима.

Сред новозаразените има двама ученици – ученик в 9 клас, който е от карантиниран клас, и ученик в 7 клас, заради когото на още една паралелка ще премине на дистанционно обучение. По този начин паралелките под карантина в Ямболска област стават 8 в 7 училища.

С установена инфекция на коронавирус са общо 14 учители – 11 в Ямбол, 1 в Стралджа и 2 в община „Тунджа“.

С положителни проби са и мъж на 21 г., контактен на вече потвърден случай, мъж на 55 г., отново контактен, и двама мъже на 34 г. и на 46 г.

С положителни проби са и двама служители на частен офис, в който работят 6 души, но още двама проявяват симптоми, затова офисът ще бъде затворен.

През изминалото денонощие Ковид 19 взе още една жертва в Ямболска област. Една от жените, които бяха настанени в Ковид – реанимация на ямболската болница, е починала. Става въпрос за жена на 69 г. от Ямбол с придружаващи заболявания.

От 590 случая на коронавирус, активните са 121. От тях 19 са хоспитализирани – 15 в ямболската болница, 4 в други градове, 102 са на домашно лечение. Излекувани от заразата са 431, 32 са починали, под карантина са 332 души.

About the Author :

Leave a reply