Нов американец в „Ямбол”

RadionovНов американски баскетболист ще се влее в редиците на „Ямбол”. Тъмнокожият състезател е висок 204 сантиметра, играе като тежко крило. Той трябва да пристигне днес, понеделник, в София, и вероятно там ще дочака старши треньора Юлиян Радионов и съотборниците си. Нашите играят във вторник с шампиона „Левски”, пътуват в деня на срещата,        така че няма никакъв смисъл новият баскетболист от САЩ да идва в зала „Диана” и да тръгва отново за столицата.

„Ямбол” днес има една тренировка, привечер, утре тимът пътува за София, където от 19 часа играе с отбора, воден от Тити Папазов. В редиците на „сините” има двама възпитаници на ямболската школа – Димитър Ангелов и Павлин Иванов. По традиция нашите играят силно срещу „Левски”, дори когато гостуват в зала „Универсиада”.

Подробности за новото попълнение на „Ямбол” засега няма, той ще е четвъртият американец, повикан от клубната ни управа. Досега само с белокожия плеймейкър Тейлър Лейсър нещата се уцелиха. Предишният играч в подкошието с американски паспорт, направи само една тренировка, и си събра багажа.

А проблемът на „Ямбол” на „втория етаж” е сериозен, тъй като Радионов разполага само с двама високи състезатели – Маршавелски и Стоян Петков. Има и трети  висок -юношата Андрей Иванов, ала той явно не влиза в сметките на треньора.

About the Author :