Ново попълнение в баскетболния „Ямбол”

остревНов състезател има баскетболният „Ямбол” в навечерието на мача от втория кръг срещу „Берое” в Стара Загора. Това е гардът Цветослав Острев, играл дълго време за плевенския „Спартак”, а в последните два сезона и за „Балкан”.

Трийсетгодишният гард може да играе на позиции едно и две, така че и плеймейкърът Венцислав Петков и атакуващият гард Станислав Говедаров могат да се „въртят” с новия играч в тима. Острев бе през лятото на проби в “Левски”, но не постигна договорка със синия щаб и започна сезона в отбора на родния му Троян. Гардът обаче е баскетболист за Висшата ни лига, така че „Ямбол” е отличен вариант за неговата кариера.

В зала „Диана” адаптацията на Цветослав Острев вероятно ще е по-лесна и заради факта, че треньорът Петър Петров дълго време бе част от треньорския щаб на Плевен, на който пък гардът бе капитан. През последните два сезона Острев игра за „Балкан”, с който спечели два сребърни медала в първенствата.

За 34 мача през миналия сезон в Лигата, Острев има средно по 8.1 точки, 3.6 борби, 2.6 асистенции за по 23.3 минути на мач с „Балкан”.

About the Author :

Leave a reply