Ново заглавие в репертоара на ДТ „Невена Коканова“, Ямбол

 

Ямбол, 06.12.2021 г.

С трета премиера за тази Драматичен театър Невена Коканова Ямбол ще зарадва своите зрители в навечерието на коледните празници. Този път творческият екип на културната институция е отправил поглед към произведението на Иван Радоев „ЧУДО“.

В малката забутана къщичка, в която автора е събрал една вечна компания отново се събужда за живот. Българинът Костадин, евреинът Хаим, арменецът Артаки, рускинята Таня и турчинът Юсуф се чувстват добре с ежедневните си ритуали. Така забравят за драмите съпътствали живота им и си припомнят всички радостни моменти.  И за да не се оставят на унинието и отегчението в ежедневието единият от приятелите разказва за историята на болен немски войник, който живее наблизо, но е изпаднал в невъзможност да се грижи за себе си. Компанията спонтанно решава, загърбвайки всичките си скрупули, че грижата за този непознат  ще  осмисли живота им, ще им даде сили и ще промени отношенията им.

Режисьор на спектакъла е Дияна Радева. Сценографията на „ЧУДО“ е дело на Жанета Иванова.

Ролите на много различните не само заради етническия си произход, но и заради различните им житейски пътища приятели са поверени на познатите и обичани ямболски актьори  Георги Ружичка, Цветелина Кънева, Михаил Лазаров, Димитър Димитров и Вълчо Янев.

Премиерното представление е планирано за 9.12., четвъртък.

От ДТ „Невена Коканова“ отново напомнят, че заради извънредната епидемиологична обстановка и заповедите на министъра на здравеопазването в залата на общината, където през зимния сезон ямболския драматичен театър представя своите спектакли се допускат само зрители със зелен сертификат.

About the Author :

396 Comments to “Ново заглавие в репертоара на ДТ „Невена Коканова“, Ямбол”

Leave a reply