Ново дарение за МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол
Ямбол, 22.12.2020
Медицински апарат за озонотерапия получи като дарение днес МБАЛ “Св. Пантелеймон” Ямбол от Югоизточно държавно предприятие Сливен. Апаратът бе получен от директора на областната болница д-р Димитър Рунков, от представителя на ЮИДП инж. Станимир Сотиров. Дарението бе предоставено в присъствието на областния управител Димитър Иванов и кмета на Ямбол Валентин Ревански.
Медицинският апарат е дарен по инициатива на директора на ЮИДП инж. Пейчо Върбанов, за да помогне на медицинските специалисти в борбата с COVID 19.
По думите на д-р Рунков и лекарите, които ще работят с апарата, той е иновативен и същевременно многофункционален апарат за озониране и ще се ползва и при пациенти с дихателна недостатъчност.
Процедурата има имуностимулиращо и имуномодулиращо действие. “С това дарение за пореден път разбираме, че лекарите, медицинският персонал и Болницата не сме сами в тази битка”, каза д-р Рунков. Благодарност към дарителите отзовали се тази година и към всички лекари изрази и областният управител Димитър Иванов. Добрите резултати в съвместната работа на общински и държавни институции по време на кризата на местно ниво, подчерта и кметът Валентин Ревански.
Стойността на дарението на озониращия апарат е над 29 хил. лв.
About the Author :