Новото издание на Тракийски хоров фестивал

3В четвъртък започва седмият Тракийски хоров фестивал, на който домакин е нашият град. За навлизане в ритъма на културната проява, а и както повелява традицията, първи пред публиката ще излезе Дамски хор „ Проф. Георги Димитров” при НЧ „Тракийска лира”-Ямбол.
Този първи ден е определен като ден на Фолклора и на сцената в голямата зала на общината ще чуем и женски хор „Тракийка” при дружество „Тракия”-Ямбол, както и фолклорни певчевски групи от селата Победа, Генерал Инзово, Хаджидимитрово и Овчи кладенец.
След този Фолклорен концерт, публиката ще се потопи във втория ден от Тракийския хоров фестивал с изпълненията на Университетски смесен хор „Фолк-джаз формация” при Нов български университет-София и Академичен народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив.
В третия и заключителен ден на Фестивала на сцената ще излязат Университетски смесен хор “Фолк-джаз формация” на Нов български университет, Ансамбъл “Спектрум”- гр.София, Хор на медиците ”Родина” – гр. София и Хор “Ave Musica” , който също е столичен.
От четвъртък до събота, програмата започва в един и същи час-18 часа, мястото също не се променя – голямата зала на община Ямбол.

About the Author :