Новогодишно приветствие на кмета на община “Тунджа” Георги Георгиев

Скъпи жители на община „Тунджа“,

Текат последните дни на една година, която неминуемо всеки от нас ще преосмисли. Убеден съм, че редом с анализа на осъществените лични планове, ще направим оценка и на това, което сме постигнали като общност. Защото тази общност съградихме заедно и сега заедно  ще добавим още страници към летописа на община „Тунджа“. Написахме ги с присъщата си любов към традиции и ценности, с много труд, с креативност, със силата да устоим на предизвикателствата. И точно тази способност да бъдем еднакво всеотдайни, както в делата си за семейството, така и за родното ни място, и за общността, прави нашата „Тунджа“ толкова уникална.

Отива си годината, в която отново показахме, че можем да превъзмогнем пристрастията и различията, обединени от достойни каузи. Тази динамична година, която скоро ще изпратим, бе изпълнена с много събития. Някои от тях бяха утвърдени във времето, а на други – като „Кукериада“ и „Ромбана“, поставихме началото заедно, защото умеем да пазим традициите, но умеем и да ги развиваме, приобщавайки и младото поколение към тях. Изключително вълнуващ ден бе и 22 април, на който президентът Румен Радев бе гост на община „Тунджа“ по повод нейния празник.

Ще запомним 2019 г. и с финала на кампанията „Тунджа може“, в която се включиха хора от всички тунджански села и така успяхме да закупим мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в Тенево и Скалица. През 2019 успяхме да превърнем идеята за безплатна детска млечна кухня в реалност, доразвивайки нашата усърдна работа за хората от всички възрасти.

Изброеното дотук е само малка част от тези пъстри 365  дни, в които заедно преживяхме успехи и трудности. Очакват ни нови цели, които да постигнем.

Нека изпратим старата година с вечното послание за силата на Доброто, което ни остави Коледният благотворителен бал на община „Тунджа“, състоял се преди дни.

Нека с надежда и вяра посрещнем Новата година !

Желая Ви здраве, щастие и благополучие!

Светли празници, тунджанци!

Георги Георгиев

Кмет на община „Тунджа“

About the Author :

Leave a reply