Нови 29 случая на коронавирус в Ямболско, в Ковид-реанимация са настанени трима

Ямбол, 29.10.2020 г.

Нови 29 случая на коронавирус са регистрирани в Ямболска област през изминалото денонощие, сред тях няма деца и ученици, научи „Делник“.

Отново болшинството от пробите са правени в лаборатория „Лина“, малко са изпратени от болницата в лабораторията в Стара Загора.

Сред новорегистрираните случаи има две медицински сестри в социални заведения, шофьор на междуселищна линия, семейство от Елхово, трима души от ромската махала, работещи в частни фирми и общинско предприятие. Заради големия брой заразени здравните инспектори по цял ден уточняват новите случаи и техните контактни лица.

Случаите на диагностицирани с коронавиус в региона са 735, с двама по-малко от Единната информационна система, защото заразените живеят и работят в други градове.

Активните случаи са 224, 24 са хоспитализирани – двама в болници в други градове, трима са настанени в Ковид – реанимация на ямболската болница, 19 са в Инфекциозно отделение. На домашно лечение са 200 души, излекувани от заразата са 477, починалите остават 34. Под карантина са 521 души.

About the Author :

Leave a reply