Нови 10 случая на коронавирус в Ямболска област, само 4 от тях са в производствената фирма за прежди

Ямбол, 16.09.2020 г.

Нови 10 случая на коронавирус са регистрирани в Ямболска област през изминалото денонощие, но само 4 от тях са на работници в голямата производствена фирма за прежди и тъкани, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Ямбол.

Сред новозаразените са жена на 42 г. от Ямбол, мъж на 33 г. от с. Могила, мъж на 58 г. от Ямбол и жена на 48 г. от Ямбол. Те са от същия цех, в който са работили първите 10 заразени, но са от друга смяна. Продължават изследванията на всички 670 работници на фирмата. Те се извършват на пулове, сред които има и други положителни проби, но тепърва ще се правят отделни PSR-тестове за да се установи кои точно са заразените.

Четири от новите случаи са в тунджанското село Кабиле. Възрастно семейство – жена на 73 г. и мъж на 76 г. са заразени и са постъпили в болница с пневмонии. С положителна проба е и дъщеря им, която е от Ямбол, но ще бъде под карантина в селото. Техен съселянин – мъж на 82 г. също е заразен и е постъпил в болница.

С положителна проба е и жена на 40 г. от Ямбол, която работи в друга голяма ямболска фирма. В нея вече има 6 активни случая, но не може да се говори за огнище, защото заразените нямат контакти помежду си.

Последният 10 случай за деня е жена на 30 г. от Ямбол, контактна на болния си баща.

Диагностицираните с коронавирус в региона вече са 376, от тях в болница са настанени 10, 41 са на домашно лечение, починалите са 27, излекуваните от заразата са 298.  Под карантина са 92, но броят им продължава да расте.

About the Author :

Leave a reply