Нови шест починали с коронавирус, трима от тях в болници в други градове

Ямбол, 18.11.2020 г.

Нови шест положителни за коронавирус от Ямболска област са починали, с което броят на жертвите на Ковид 19 стигна 50, научи „Делник“ от РЗИ.

Трима са починалите през изминалото денонощие в ямболската болница, положителните им проби за коронавирус са излезли снощи. Това са мъж на 80 г., мъж на 73 г. и жена на 70 г. от Веселиново.

Останалите трима са жители на Ямболска област, но са починали в болнични заведения в други градове. Това са жена на 81 г. от Ямбол, с диабет и сърдечно заболяване, починала вчера в УМБАЛ „Св. Георги“ -Пловдив, в същата болница е починал и мъж от Ямбол, смъртта му е настъпила на 6 ноември, но е въведен едва вчера в системата. Последната жертва на Ковид 19 е мъж на 83 г., починал днес в МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен.

Още три паралелки в ямболските училища – НУ „Проф. Нойков“, ОУ „Николай Петрини“ и Об.У „Д-р Петър Берон“, са поставени под карантина заради заразени учители и ученици, под карантина е и група в детска градина.

С положителни проби са и двама лекари от Спешно отделение и една медицинска сестра от МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

През изминалото денонощие Единният информационен регистър отчете 72 положителни проби за Ямболска област и 1467 диагностицирани с коронавирус (б.р. през тази седмица отново лабораториите не успяха да въведат положителните проби, взети в началото на седмицата, и затова сега се струпват накуп).

Към 17 часа в РЗИ вече бяха регистрирани 1536 с коронавирус в региона (б. р. с 69 повече). От тях 78 са хоспитализирани, 785 са на домашно лечение, починалите са 50, излекувани от заразата са 623. Под карантина са 1208 души.

About the Author :

Leave a reply