Нови четири положителни проби, трима от тях са с пневмонии

Ямбол, 21.07.2020

Нови четири положителни проби са установени в Ямболска област през изминалото денонощие, с което случаите на Ковид 19 станаха 217.

Трима от новите заразени са настанени в ямболската болница с пневмонии още от петък, но едва вчера са излезли положителните им проби и те са преместени в Инфекциозно отделение.

Става въпрос за жена на 39 г. от Стралджа, за мъж на 47 г. от Ямбол и за мъж на 71 г., също от Ямбол, който е и с придружаващи заболявания и е на кислородна терапия.

Четвъртата положителна проба е на момче на 15 г., син на диагностираната още на 16 юли жена на 39 г. от Ямбол. И двамата са с леки симптоми и са на домашно лечение.

През почивните дни са излезли и положителните проби на двама мъже на 61г . и на 63 г. от Ямбол и от Сламино. Любопитното при тях е, че са били под карантина като контактни на техен заразен колега, но когато си правят PSR- тест след края на карантината, за да се върнат на работа, се оказва, че са положителни и вече са поставени под домашно лечение.

От 217 диагностицирани с коронавирус, активните случаи са 25 – 7 са хоспитализирани в болницата в Ямбол, 18 са на домашно лечение, а излекуваните са 173. Починалите си остават 19.

About the Author :

Leave a reply