Нови текстове за приятели в читалище „Съгласие”

DSC06360Във вторник, 17 юни, преди „Човекоядката” на Иван Радоев да погълне ямболската театрална публика, в Синия салон на читалище „Съгласие” представиха част от своята годишна продукция участниците в клуб „Млад журналист”.

Клубът навърши тази есен своята пета година и е единственият клуб по журналистика и творческо писане в Ямбол, който не се разпадна през годините, а нормално сменя поколенията от гимназисти. Във вторник опитващите се да намерят точните и силни думи ученици (този сезон те са само от Математическа гимназия „Атанас Радев”), представиха свои есета, лирическа проза, стихове, публицистика под надслова „Нови текстове за приятели”.

Ръководителят на клуб „Млад журналист” Борислав Ненов, който води формацията вече пети сезон, изрази надежда, че съвсем младите автори („най-старите„ членове на клуба са в девети клас, а най-младите са в седми и осми) ще намерят приятели сред аудиторията за своите текстове.

DSC06342В известна степен това се получи, а „детската градина” показа изненадващо самочувствие при четенето на есетата, публицистиката, разказа и стихотворенията.

Приятелско и красиво рамо дадоха на годишната продукция на клуб „Млад журналист” ръководителят на Школата по класическа китара към читалище „Съгласие” Антоанета Кирилова и чудесната нейна възпитаничка Пламена Стойкова.

DSC06359Пламена, една от най-добрите изпълнителки в България на класическа китара, представи на публиката три пиеси, а аудиторията не спести овациите за нейното майсторство.

Сред гостите на клуб „Млад журналист” бяха директорът на Гимназията с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов” и общински съветник, Йордан Милков, представителят на Регионалния инспекторат по образование Стойко Стойков, учителката по български език и литература в МГ „Ат.Радев” Донка Ташева, поетът и сатирик Ненчо Добрев.

DSC06348Свои текстове за приятели прочетоха част от членовете на клуб „Млад журналист” – Пресияна Бахова, Мария Михайлова, Пламена Куршумова, Константина Костова, Теодора Рашева, Виктория Костова и Василена Бъчварова.

 

 

DSC06354DSC06368DSC06371DSC06375

 

 

About the Author :