Нови проблеми с новите автобуси

ch1Новите автобуси, които от 1 септември поеха линиите на градския транспорт, създават все повече проблеми на гражданите. Месец и десет дни вместо да се нормализират нещата, те все повече излизат от контрол.  Ако си мислите, че обявената за автоматизирана система е такава, жестоко се лъжете, защото тя е побългарена. Вместо модерният пътник в Ямбол да си купи предварително билет и просто да го чекира в системата, когато влиза през първата врата на автобуса, то в ямболски вариант се получава съвсем друго. Пътникът трябва да влезе в автобуса, да си закупи билет от кондукторката и след като го получи да се върне назад и да го чекира в системата. Всичко това обаче е трудно, а за някои по-трудноподвижни пътници е дори невъзможно. Затова някои от шофьорите са се принудили те да чекират билетите, уж да става по-бързо, но реално настава истински ад в най-пиковите часове и автобусите не могат да тръгнат от спирката дълго време, докато пътниците бъдат обслужени. Отделно таблетът, от който трябва да се издава билетът понякога просто не работи, защото или сигналът от интернетът се е загубил, или има друга причина за блокиране на системата. В такива случаи се издава билетче само от касовия апарат.

ch2Заради тези неуредици с новата уж автоматизирана система на вход, която повече затруднява, отколкото да облекчава пътниците,  разписанията се превръщат в мисия невъзможна. Гражданите, които чакат по спирките, си знаят и са сигурни, че автобусът ще закъснее и ако това е само в рамките на 15 минути са просто щастливи, че им се е разминало. Защото иначе автобусите закъсняват и по 40 и по 50 минути и изобщо не е ясно, нито сигурно дали изобщо ще дойде, а в крайна сметка от тук нататък ни чакат все по-студени и по-дъждовни дни.

Недоволните пътници си изкарват на кондуктори и на шофьори натупаното недоволство, а те и без това са на ръба, защото доскоро имаха проблеми и с получаването на възнагражденията си.

„Неделник” научи, че на 10 октомври са окончателно изплатени задълженията за август, с което на кондукторите е платено на 100 %, а на шофьорите на 80 %, но като цяло те са на ръба едва ли не да напуснат колективно, заради неуредиците с превоза.

Кметът на Ямбол Георги Славов обеща, че ако е необходимо, ще се промени и разписанието, за да стане то работещо и хората да знаят кога наистина ще пристигат по спирките автобусите, но явно това все още не може да стане и няма никаква надежда проблемите с градския транспорт в Ямбол да намерят решение, въпреки красивите и удобни автобуси…

About the Author :

2 Comments to “Нови проблеми с новите автобуси”
 • Господинова
  October 11, 2018 - Reply

  Направо на човек да му писне с този градски транспорт на закъснения ами хората се побъркаха да гадаем кога ще мине автобус,проблеми с чекирането на билети много са неграмотни и не знаят какво да правят,устройствата много пъти не са изрядни,контролата която дава билети във всеки един автобус се процидара както на нея и е удобно,шофьорите едни се правят на изрядни други си правят каквото си искат,водят пътниците със тях до гаража до мебелния завод пътя за ормана и си правят някакви смени между тях и не ги интересува да ли пътниците бързат за някъде да се смееш ли или да ревеш с изпълненията на персола с тези неуредици!

  • Господинова
   October 11, 2018 - Reply

   Господинова
   OCTOBER 11, 2018 – REPLY

   Направо на човек да му писне с този градски транспорт на закъснения ами хората се побъркаха да гадаем кога ще мине автобус,проблеми с чекирането на билети много са неграмотни и не знаят какво да правят,устройствата много пъти не са изрядни,контролата която дава билети във всеки един автобус се процедира както на нея и е удобно,шофьорите едни се правят на изрядни други си правят каквото си искат,водят пътниците със тях до гаража до мебелния завод пътя за ормана и си правят някакви смени между тях и не ги интересува да ли пътниците бързат за някъде да се смееш ли или да ревеш с изпълненията на персонала с тези неуредици!

Leave a reply