Нови приятели

???????????????????????????????На посещение в побратимения гр. Руза, Московска област – Руска федерация, беше младежка делегация от община „Тунджа”. Посещението бе по покана на администрацията на гр. Руза по повод Дните на руската младеж и във връзка с подписаното Споразумение за сътрудничество между община „Тунджа” и Рузски административен район.

Българските младежи участваха във форума „Озерна – 2014” и заедно със свои връстници от Русия и Беларус, дискутираха теми от областите образование, здравеопазване, екология и история. Активно се включиха в Младежкия фестивал.

???????????????????????????????Неделина Илиева от с. Безмер, облечена в традиционна българска носия, зарадва публиката с българска народна песен. Братята пианисти от с. Роза – Росен и Таньо Чиликови, изпълниха музикални пиеси, като показаха, че се справят еднакво добре както на пиано, така и на синтезатор. Атрактивната двойката по спортни танци Лора Данкова и Николай Колев, носители на много отличия, бяха възнаградени с бурните овации на публиката за своя прекрасен танц. Всички те получиха дипломи, връчени от Светлана Ощепкова- началник на Отдел „Физическа култура, спорт, туризъм и работа с младежи“.

???????????????????????????????По времето на престоя си в Руза младежите имаха възможност да се сприятелят с много връстници, да споделят свои впечатления от богатата история и традиции на различни народи и да си разменят традиционни подаръци. С обещанието за нови срещи и обогатяване на контактите, тунджанските талантливи момичета и момчета запазиха в сърцата си спомена за необятната руска страна и славянското гостоприемство.

 Татяна Стоянова

Ръководител на делегацията

About the Author :