Нови паметници в регистъра

Pametnici_24.4.14 003aКъм Областния регистър за военни паметници в област Ямбол ще бъдат добавени три нови предложения. Такова решение бе взето на заседанието на Областната комисия „Военни паметници”, водено от заместник областния управител Иван Иванов.

Два от паметниците се намират в поделение 26030 в Безмер. Конкретно става въпрос за бюст на подп. Стефан Ангелов – пилот, загинал през 1952 г. в изпълнение на служебния си дълг, и паметна плоча, посветена на загиналите по време на служба военнослужещи.

Третото допълнение към Регистъра е паметната плоча на загиналите във войните, която беше открита официално в гр. Стралджа през 2013 г, във връзка със 100 години от Балканската война и победоносния поход на ІІІ Българска армия.

По време на днешното заседание на Комисията, майор о.з. Иван Иванов – секретар на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, представи идеята за поставяне на мемориална плоча в гр.Ямбол, в памет на младежите, загинали при изпълнение на наборна и кадрова служба в мирно време.

About the Author :