Нови лейтенанти в Ямболския батальон

Vizuallizacia_zaDelnikНовоназначените офицери от випуск 2016 бяха представени официално от командира на военно формирование 52590 – Ямбол подполковник Атанас Георгиев пред личния състав на формированието от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада. Младите лейтенанти са назначени с министерска заповед, завършили са успешно НВУ „Васил Левски” – гр. Велико Търново.

Новото попълнение в редовете на 42-ри механизиран батальон е от двама млади офицери  лейтенант Божидар Петков и лейтенант Георги Димов, които поеха изпълнението на дълга си като командири на взводове в Щабна рота и в Логистична рота.

След представянето, в инициирана среща с новоназначените, заместник-командирът на формированието майор Николай Николов поздрави новия офицерски състав с високите резултати по време на обучението им и с техния избор да започнат професионалното си развитие именно тук, във формированието, което е с изградени традиции и авторитет сред общовойсковите формирования в състава на Сухопътни войски. Той им пожела успешен старт в професионалната реализация и потвърди желанието и готовността на командването на батальона в тяхно лице да среща силни офицери с висок боен дух, характерен за потомците на славния 42-ри танко-самоходен полк.

В присъствието на техните ротни командири, майор Николов още веднъж засвидетелства своето задоволство и уважение към младите военнослужещи, като им връчи книгата „История на 42 танков полк от 7 мотострелкова дивизия”, издание на о.з. полковник Георги Харалампиев. Той им пожела сили за професионалните изпитания, за надграждане, напредък и утвърждаване професионализъм на необходимото ниво.

Лейтенант Петков и лейтенант Димов от своя страна заявиха готовността си да служат с решителност и чест в редовете на батальона и бригадата, в името на Родината, за силна, модерна и боеспособна армия от Сухопътните войски на страната ни.

 

About the Author :