Нови девет положителни проби, сред тях са лекар и работещ в здравно заведение

Ямбол, 7.10.2020 г.

Нови девет случая на коронавирус са диагностицирани в Ямболска област през изминалото денонощие, съобщиха от РЗИ. Сред тях са жена на 42 г., която работи в здравно заведение (според Закона за здравето това са здравни кабинети, оптики и аптеки, но от РЗИ не уточниха за какво здравно заведение става дума), заразен е и лекар в лечебно заведение.

Мъж на 79 г. от боляровското село Дъбово е настанен в болница със симптоми и пробата му се е оказала положителна.

Сред новите случаи са и семейство от Роза, които са контактни на дъщеря си, мъж на 63 г., отново контактен на дъщеря си, мъж на 40 и няколко години, който живее в Стара Загора, но по адрес е регистриран в Овчи кладенец.

Още две са положителните проби в администрацията на община „Тунджа“, с което заразените стават 11. Днес приключва изследването на всички, самата администрация е изследвала близо 100 души чрез пулове, а от РЗИ са изследвали около 20 души.

Общо 493 са диагностицирани с коронавирус в Ямболска област, от тях 18 са хоспитализирани, като 7 не са в ямболската болница. На домашно лечение са 88, излекувани от заразата са 358, починалите остават 29. Под карантина са 335 души, заради новозаразените ще бъдат поставени под карантина и деца.

About the Author :

Leave a reply