Новият треньор на „Стралджа” тръгна с победа, пет отбора в битка за челото

Футбол сайтПрез отминалите събота и неделя се поднови футболното първенство на Ямболския регион. В „А” областна група като безапелационен лидер тръгна в пролетния полусезон  „Ураган”/Бояджик/, който има в актива си 28 точки и респектираща голова разлика – 40:6. Неочакваният за мнозина водач в таблицата нямаше никакви проблеми и при домакинството си срещу „Тракиец”/Кукорево/ – 3:0. С интерес се очакваше дебютът в официален мач на новия треньор на ОФК „Стралджа” Иван Лазаров, име, добре познато от близкото минало на ямболския футбол.

Лазаров преди няколко години бе и председател на Областния футболен съвет, но там престоят му бе твърде кратък – пъзелът отгоре не включваше Лазаров, и той нямаше друг вариант, освен да се върне към бизнеса си. Иван обаче е футболен човек и ще е любопитно да се види какво ще постигне през пролетта, воденият от него ОФК „Стралджа”. Стралджани направиха едно от най-слабите си представяни в областната група, финиширайки в есенния дял от надпреварата едва на четвърто място. Не е тайна, че в Стралджа има разногласия между някои от възловите за спорта в общинския център фигури и това даде своето отражение. Особено след отпадането на клуба от Югоизточната „В” група, където стралджани имаха амбицията да играят от десетилетия.  Само след година те отпаднаха от трета дивизия, а това е рана, което лесно не заздравява. Стартът за „Стралджа” бе с победа на чужд терен – 2:3 в срещу „Межда”. Този съперник обаче е в дъното на подреждането, поне засега, защото през новия полусезон се възможни и резки промени в класирането.

ОФК „Елхово” също беше далеч от репутацията си през есента и завърши на трето място. Тимът от приграничната община надигра като гост „Калчево” с безапелационното 5:0, но и този съперник е от опашкарите в таблицата. Нови три точки прибави в първия пролетен кръг „Ботев” /Генерал Инзово/, надигравайки с 1:2 Болярово като гост. Съставът на Инзово изостава на 6 точки от лидера „Ураган”, но на практика цели пет състава имат не само претенциите, но и възможностите, да сменят позициите си в челото, така че мачовете между тях правят пролетния полусезон на „А”областното първенство много интригуващ.

Тази петорка се „затваря” с тима на Войника, клубовете са в рамките на 10 точки разлика между първия и петия. И ако всеки продължи да гони предна позиция, ще станат много оспорвани срещи

Между тези пет отбора ще се реши кой ще стане областен шампион, шестият, „Червена звезда” от Каменец, е с 14 точки, и няма как да измести някой от петорката. Може, обаче, да обърка сметки на съперник на другите в челото.

About the Author :