Новият треньор на Варна прави дебют в зала „Диана”

БаичНовият старши треньор на „Черно море Порт” Драган Баич ще направи своя официален дебют начело на „моряците” в събота, 17 януари. Тогава баскетболният Варна излиза в зала „Диана” срещу набиращия сила състав на „Ямбол”.

Съперникът на нашите направи сериозни промени в последно време. Най-напред бе сменен старши треньора за не добро представяне на тима, след това бе назначен Баич, а си замина от морската ни столица и сръбският плеймейкър на „Черно море Порт” Александър Влахович. Той бе преценен от управата на варненския клуб като грешка в селекцията, нещо, което можеше да се очаква, тъй като Влахович не показа особени качества и при първите контроли, изиграни през есента в зала „Диана”.

Новите имена в „Черно море Порт” са черногорецът Милош Коматина и националът на България Станимир Маринов, на когото ще се разчита в гардовата линия.

Шефовете на варненския отбор вдигнаха в последно време много летвата и искат спечелването на шампионската титла, както и на Купата на България.

„Ямбол” няма подобни амбиции, но това не пречи в събота да удари черноморци, срещу които винаги играе с огромна стръв. Победата над шампиона „Левски” на 30 декември, макар и „сините” да бяха напуснати вече от възлови играчи, както и съсичането на „Черноморец” в Бургас, вдигнаха самочувствието на ямболския състав.

И той е готов за битка – в събота, 17 януари, от 18 часа.

About the Author :