Новият вътрешен министър изненада Гранична полиция – Елхово

170128_Minister_Elhovo_02Още в 7 часа на 28 януари новият служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов пристигна на изненадващо посещение в Регионална дирекция „Гранична полиция” – Елхово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Министър Узунов поясни, че “целта на посещението е да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница”. Дежурният на Регионалния координационен център докладва на министъра за състоянието на оперативната обстановка по българо-турската граница и техническото състояние на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. Вътрешният министър прие доклада на дежурните и ръководния състав за оперативната обстановка и организацията на работа. На място той се запозна с условията, при които граничните полицаи работят и техническата обезпеченост на граничния пункт.
В 8 часа министър Узунов пристигна на ГКПП – Лесово, за да се запознае със ситуацията на граничния пункт и състоянието на граничното възпрепятстващо съоръжение.

20170128_0933288Министърът се срещна с новата смяна за деня и изслуша доклада на началника на ГКПП – Лесово за оперативната обстановка и натовареността на пункта. Министър Узунов се запозна със създадената организация за граничен контрол. Обсъдиха с ръководният състав на ГКПП – Лесово състоянието на граничното съоръжение в района и поиска подробни  разяснения къде минава трасето на възпрепятстващото съоръжение.
Запозна се с  възможностите за технически контрол на автомобилите при проверки за транспортиране на нелегални мигранти.Министър Узунов посети и на място се запозна с работата на екипите, оказващи експертна помощ  от изградената там Контактна точка на ФРОНТЕКС по линия на установяване на крадени автомобили, неистински документи за самоличност и обмен на оперативна информация. По време на посещението  министър Узунов се срещна и със съвместен граничен екип, в който участват и холандски полицаи, работещи на пункта по линията на Европейската агенция за гранична и брегова охрана. Той разговаря с тях за впечатленията им от създадената организация, ефективността от смесените екипи, техническото оборудване и условия за работа.

 

About the Author :

Leave a reply