Новите мъдрости на ББ

Моя Ямбол четеМинистър-председателят в оставка Борисов не спира да ръси глупости – вчера реши да мъмри новия президент Румен Радев, защото не бил на Консултативния съвет  за национална сигурност. А пък се возел вече на държавна лимузина, рече още Бойко.

Убийствена логика, няма що. Логика, която идеално пасва за хората от женския пазар или в кварталната шкембеджийница, но не и за друг терен. Защото де юре Радев ще встъпи в длъжност през януари, това вероятно и в забавачниците го разбраха. Знае го, разбира се, и Борисов, ала се прави на улав.

Демек, ако мине номерът. Двама президенти на срещата на Консултативния съвет за национална сигурност  за Бойко Борисов може и да изглеждат малко, та трябва да викнат и Петър Стоянов там. Д-р Желев няма как, премина в друг свят, където масите може и да не са кръгли, а и да са, суетата е липсваща.

Да, ама Радев се вози на държавна лимузина, нали, ще рече оня джентълмен, дето сложи четвърта лъжица лют пипер в алуминиевото канче с шкембе чорба. Не е нужно да си вътре в специалните служби, за да ти е ясно, че още с избора на държавен глава, той става „подопечен” на Националната служба за охрана. И не може да се мотае из София или където и да било, без да го държат под око, защото сетне тайните служби ще операт пешкира, ако стане дори и минимална издънка.

В нечестивите години на Прехода ние изоставихме и елементарни неща от държавния протокол, приехме за нормално държавният глава да не посреща другите президенти със съпругата си. Единият бил парясник, другият изобщо не бил се женил, третият решил, че тия пущини не го интересуват.

Съпругата на президента Радев е решила да бъде първа дама. Това не и попречи да направи и първия си гаф още броени часове след избора на благоверния й, подигравайки се с президента Плевнелиев. Ако така ще върви, и нея няма да я бъде, а и бившият генерал няма да прокопса дълго време на този пост.

Но вчера, вторник, двама президенти на Консултативния съвет за национална сигурност, това само Борисов може да го измисли.  То че валя първи сняг, валя, ама чак пък толкова да е промил мозъка на ББ, не е за вярване.

Както не е за вярване и друга вчерашна негова приказка – как щял да подкрепя правителство на Обединените патриоти. Ще ги подкрепя на думи, а още на първия завой ще ги изхвърли с гръм и трясък от пистата.

Дори джентълменът, който сега добави пета лъжица лют пипер в шкебе чорбата си, няма да се хване на тая блесна, нищо че не е изучил полититическите ваджии в странство.

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply