Новите ибрикчии

Borko_poslНавъди се всякаква твар в България. Демокрацията дава това право, не може всички да сме строени в две редици. Не може и да я караме като по времето на Захари Стоянов – вероятно помните как тогавашните бунтовници срещу султана, не знаели кое е ляво и кое дясно, та им викали :”Гиндер-Шейковица, Гиндер-Шейковица”. Това били две местности, те давали ориентация на поборниците да разберат накъде да се обърнат.

Така че повече гледни точки са нужни, стига да не се стига до претенциите им да четат по нов, и единствено точен начин, и историята на България, и на света. Крайно глупава е тезата на Росен Тахов, а в последните дни се навъдиха и други като него, така че явно имаме работа с организирана акция.Те изкараха България, съставена през вековете от бежанци. Без дежурните прабългари не мина, разбира се, ала намесиха в тезата ония мъченици – тракийските бежанци. Българите, спасяващи се от османците, напускайки домовете си.

Къде отиват знаем чудесно – при братята си в България. Българи отиват при българи. А Тахов има наглостта да сравнява българите-бежанци от Западна и Източна Тракия с тълпата, която някой дирижирано изсипва към Европа от Азия и Африка. Едва зловеща операция, а на наши ибрикчии или е платено, или внушено, сега да блеснат.

С мерзостта си. Такива изкараха заточението на патриотите ни в Диар Бекир едва ли не екскурзия. Ибрикчии, в нова премяна….

Борислав Ненов

About the Author :