Нова фигура стяга редиците на БСП в Ямболска област

SAM_8072-2Ново лице вече, и вероятно все по-често, ще се вижда на първа линия в БСП в Ямбол и областта. Това е Пламен Червеняков, който днес бе представен, но само по име, пред медиите в началото на традиционния брифинг на ямболските народни представители Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов.

Говорителят на БСП Мерджанов обясни, че Червеняков е организатор на Националния съвет на лявата партия за Ямболска и Сливенска област. Това била линията на „Позитано 20” за повече ефективност в предизборната кампания.

Новата фигура на „червените”, не каза нито дума на брифинга. Справката за него показва, че е персона, която има силни позиции в лявата партия. През 2012 година Пламен Червеняков е бил парламентарен секретар на групата на БСП, а това е скрита от прожекторите роля, но възлова.

Избраният в края на април за шеф на Областния съвет на БСП Николай Пенев изобщо не бе на пресконференцията, което може да e предизвикано от негови лични проблеми. Може обаче и да е знак за други неща. Бившият председател на БСП в Ямболския регион, Румен Банков, пък дойде по-късно. За него се знае, че поради здравословни причини се оттегли от лидерската позиция, но се знае и още нещо – че той продължаваше да бъде водещата фигура в БСП на регионално ниво.

About the Author :