Нова телефонна измама в Ямбол

Telefon izmamaВъзрастна жена от Ямбол е дала 2100 лв. на телефонен измамник, съобщиха от полицията. На 12 май около 10 часа тя била заблудена от обадил се по телефона мъж, който се представил за нейн роднина, да му услужи с пари да капарира мебели от чужбина, защото офертата била много изгодна. Жената повярвала и малко след това близо до жилището си предала на непознат мъж сумата от 2100 лв.

По-късно, когато се обадила на роднини, разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. За разследване на случая в Районно управление „Полиция” – Ямбол е образувано досъдебно производство.

От полицията отново призовават гражданите да проявяват по-голяма бдителност, да не се доверяват лесно на непознати, независимо за кого се представят, особено ако искат пари по телефона.  Те съветват, че в такива случаи незабавно трябва да се прекъсне разговора и да се направи връзка с близки за проверка истинността на историята. Спешното искане на пари, както и използването на посредници за вземане на сумата, са гаранция за осъществяване на измама. При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, е по-добре да се потърси помощ от местното Районно управление  на МВР или да се сигнализира на тел.112.

About the Author :