Нова серия, стара история – падаме от „Балкан”

???????????????????????????????Баскетболистите на „Ямбол” и тази вечер, събота, 22 ноември, не можаха да стигнат до победа. Въпреки домакинството на жълто-сините, „Балкан” за пореден път си замина доволен от зала „Диана”, където няма загуба от много време.

Нашият тим държа през първата четвърт, и я завърши само 1 точка пасив, на полувремето обаче разликата в полза на „зелените” от Ботевград скочи на 13 точки-36:49. След излизането отново на терена се разбесня американското ни тежко крило Карон Джонсън и обърка състава на „Балкан”, вкарвайки само в тази четвърт 13 точки. И другите от „Ямбол” се вдигнаха и свалиха пасива си на 4 точки. Това бе златният момент за домакините, но или те не можаха да го оползотворят, или „Балкан” се оказа твърде опитен и се измъкна от ситуацията.

Преднината на съперника отново се вдигна, достигайки 11 точки, а преди последните 10 минути изоставането на „Ямбол” вече бе 16 точки. Прекалено труден ребус за отбор като нашият, който няма дълга и равностойна скамейка, и разчита най-вече на соловите качества на играчите си.

„Балкан” не изненада с нищо – както и през миналия сезон, македонският треньор на съперника Александър Тодоров търсеше чисти позиции за периферните си баскетболисти и ги намираше. А те рядко грешаха от Безистена.

Този път треньорът на нашите Радионов въртя по-често състава, ала това не доведе до качество – влизанията и на Милен Костов, и на Иван Тенев не допринесоха с нищо за обрат в мача. Изненадващо под нивото си игра американският ни плеймейкър Тейлър Лейсър,  а при селекцията на „Балкан” тим като днешният „Ямбол” задължително трябва да е на максимума си. И над него, ако иска победи.

Така че феновете трябваше бързо да кротнат и да видят как отново тимът губи от „Балкан”. Топ реализатор за домакините стана Карон Джонсън с 25 точки, следван от Тони Бърнас с 18 точки и Говедаров с 15 точки. За гостите Иван Лилов вкара 25 т., Мартин Маринов 24 , а Павел Маринов 21 точки.

В първенството досега „Ямбол” има само една победа и четири загуби.

About the Author :