Нова победа на ФК „Ботев”- Болярово

35_nНа 11 май 2014 година от ФК „Ботев” – Болярово гостува в поредната си среща за полусезона на тима на „Бояджик 2004” – с. Бояджик. Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на починалия бивш вратар и ръководител на ФК «Ботев» – Болярово Костадин Друмев.

В самото начало на първото полувреме домакините откриха резултата. Малко след това Георги Христов след удар от над 40 метра, изненада вратаря на «Бояджик  2004” и изравни резултата. Почти в края на първото полувреме два бързи гола в полза на домакините доведоха резултата до 3:1 в тяхна полза. С този резултат те явно решиха, че са сломили гостите си от Болярово.

Боляровските момчета и особено новото попълнение на «Ботев» Георги Христов  обаче не мислеше така и само за 2 минути след началото на второто полувреме, след два страхотни негови гола резултата стана 3:3. Третият гол стана факт, благодарение на навременната асистенция на Григор Петров. Докато домакините се усетят след началото на този невероятен и явно планиран още на полувремето обрат,след центриране от корнер на Георги Христов, Даниел Димитров заби за 4 път топката във вратата на «Бояджик 2004».

Домакините успяха да изравнят до 4:4, но силите им приключиха до там, последваха нови три гола от нашите момчета. Първият от тях и пети пореден в срещата, бе отбелязан капитана на боляровци – Янчо Стоянов след самостоятелен пробив. С това той затвърди невероятната си игра през целия мач. След него, след центриране на Григор Петров, Георги Христов записа четвърто попадение на свое име, което доведе до 6-и гол за отбора на Ботев.

Дежурният голмайстор на отбора Григор Петров отбеляза седмия гол, след добра проява в наказателното поле на домакините, с което прекърши и последните надежди на амбицирания бояджишки тим. Трябва да отбележа, че сякаш стана традиция водещият голмайстор да закрива няколко поредни срещи с последен гол. Неслучайно си е изовювал това водещо място в поредния си тим и в сърцата на феновете си.

Играч на срещата обаче за мен безспорно е отново Георги Христов. Два от неговите четири гола, бяха невероятно красиви. Той посвети всчиките си четири попадения на  Костадин Друмев – човекът, дал му първи насоки във футбола. След отбелязването на последния си гол, Г. Христов видимо не успя да скрие сълзите си гледайки нагоре към небето!

С тази поредна победа и с двете си равенства, «Ботев» – Болярово продължава да е без загуба в този полусезон. Припомням, че преди две седмици, боляровските момчета завършиха наравно с по-добрият отбор на Бояджик – «Ураган». Само късметът помогна тогава на домакините от Бояджик за този резултат, защото видимото превъзходство през цялото време бе за боляровци. «Ураган» – Бояджик също са с две равенства и без загуба до момента. В момента отборът е на втора позиция във временното класиране, само шест точки по-малко от първият в класирането ОФК «Елхово» (които понесоха първата си загуба от «Ботев» – Болярово).

Предстоят две срещи до края на първенството, следващата от които е на стадион «Граничар» с ФК «Межда» на 18 май от 15 часа. Последната среща за първенството на боляровци е гостуване в Кукорево на ФК «Тракиец». И двата тима в предстоящите ни срещи са с по 30 точки. Нашите 28 точки все още ни държат на осма позиция, но всичко тепърва предстои. Шансовете ни да завършим на по-горно място в класирането не са малки.

Изгледите футболистите да останат без загуба през този полусезон са напълно реални. Нека им пожелаем успех!

Лора Величкова

About the Author :