„Нова кръв за света“

???????????????????????????????Под това мото премина кръводарителската акция в административната сграда на Община „Тунджа“, посветена на Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни. В нея се включиха осем представители на администрация. Двама от тях – Нели Енева и Минка Челебиева, дариха кръв за първи път. Сред кръводарителите беше и заместник-кметът на общината Станчо Ставрев.

Добриела Праматарова – представител на Областния съвет на БЧК-Ямбол, подчерта, че ръководството на БЧК високо цени партньорството на община „Тунджа“ в тази благородна кауза. Тя благодари на служителите, които за първи път даряват кръв и изрази дълбоката си признателност за тяхната високохуманна и ясно изразена мотивационна постъпка. Праматарова отчете и приноса на дългогодишните доброволни, безвъзмездни дарители от общината, които с всяка изминала акция се увеличават

???????????????????????????????Станчо Ставрев връчи благодарствени писма на дългогодишните дарители от общинската администрация Татяна Стоянова и Йордан Колев. В качеството си на председател на Общински съвет на БЧК – “Тунджа” той сподели удовлетворението си от проведената акция. Изказа благодарност на кръводарителите за техните животоспасяващи дарения и призова всички да почерпим вдъхновение от тях и техния безкористен акт на милосърдие, за да започнем и самите ние да спасяваме живот и да подаряваме живот.

„Дарената кръв ще бъде достоен хуманен жест за спасяване на още един човешки живот!“, подчерта заместник-кметът Станчо Ставрев.

About the Author :