Нова благотворителна инициатива в община „Тунджа”

1а (1)На 19 декември в с. Дражево се проведе първото издание на празника „Селски мол – шарена трапеза” „Тунджа”. Инициативата е на читалищата от селата Генерал Инзово и Дражево, а към нея се присъединиха читалищните настоятелства и самодейците от селата Безмер и Козарево.

По оригинален и неповторим начин участниците презентираха своята продукция – плетива и други ръкоделия, оригинални коледни украшения, автентични сурвакници, ръчно изработени сувенири.

1а (2)На най – голям интерес се радваха кулинарните произведения – баници, погачи, тутманици, катми, сладкиши, зеленчукови и плодови консерви и др. Домашните вина и ракии също получиха нужното внимание.

Много ръчно изработени сувенири с коледна и новогодишна тематика от детските и учебни заведения, читалищата, клубовете на пенсионера, социалните центрове, допълваха богатата празнична палитра.

1а (3)Сурвакари, коледари, певчески и танцови формации от читалищата – организатори се погрижиха за празничното настроение. С много хора, шеги и закачки премина първото издание на празника „Селски мол – шарена трапеза” „Тунджа”. Той без съмнение ще намери своето заслужено място в културния календар на община „Тунджа” и през следващите години.

 

1аСредствата, набрани от празника „Селски мол „Тунджа” ще бъдат използвани за подпомагане на деца от детските градини и училища на селата Г.Инзово, Дражево, Козарево и Безмер.

Припомняме, че на проведения на 16 декември Осми коледен благотворителен бал беше събрана рекордната сума от над 42 000 лева.

Проявата е изцяло в контекста на политиката на община „Тунджа” да бъдат презентирани и популяризирани по оригинален начин характерните местни традиции.

 

1а (4)1а (5) 1а (6) 1а (7) 1а (8) 1а (9)

About the Author :