Новата акция на Динко Героя

Borko_poslБорислав Ненов
„Тръгвам за Миленко! Смятам да намеря дома му и да му потроша с чук колата. Ще снимам цялото изпълнение с телефон и ще го кача в интернет. И след това ще го питам приятно ли му е на него!”, отсече Динко. Това казал ямболският титан пред сайта „Нова Варна”, оказа се, че има и такъв, какви ли не недоразумения се навъдиха из отечеството.
Не е ли идеята на Динко да натроши возилото на Миленко достойна за национални адмирации, ще попитат някои, люто навъсени и гордо изпъчени от патриотизъм. В Сърбия кръчмите, знайно е, се наричат кафани. И думи като тези на Динко Вълев подхождат именно за кафаните, там, където що е сърбин, все е юнак. Когато тази сакрална фраза се е появила, не е имало интернет. Сега той ни е като въздуха и Героя от Ямбол не може да си представи, че няма да качи поредния си подвиг в социалните мрежи, за да го възпеят от Петрич до Видин.
Спрямо идеята на Динко, заканата на проф.Божидар Димитров да съди македонеца Миленко е и жалка, и смешна. Докато се насрочи съдебно заседание, докато вървят пледоарии, докато делото се отложи двайсет пъти поне, а след това се смени съдебният състав и се наложи да почне всичко наново, македонският тапир ще излезе в пенсия.
Така че замисълът на Динко Вълев е гениален. Простичък, но гениален, такива са великите идеи.Остава ни само едно – да следим трепетно интернет, за да се насладим как тържествува българщината и справедливостта.

About the Author :