Николай Върбанов пред завръщане на терена

VarbanovЦентралният нападател на „Ямбол” Николай Върбанов вече тренира със съотборниците си и до броени дни може да се появи на терена, каза за „Делник” старши треньорът на нашия отбор Иван Чолаков.

209-сантиметровият баскетболист получи тежка травма след първите няколко кръга от шампионата и се наложи да мине през операция на коляното. Възстановяването на родения в град  Лясковец  състезател върви по график и дори изпреварва прогнозите на лекарите.

Самият Върбанов считаше, че ще може да се завърне отново на терена едва за плейофите, но ходът на рехабилитацията премина много добре и скоро отново ще имаме в „Ямбол” класен тежък център.

Дългогодишният национал започна страхотно сезона и бе включен отново в държавния състав, травмата обаче разбърка всичко и дори за известно време постави под въпрос по-нататъшната кариера на 32-годишния център. Преди мача миналия петък с „Академик”/София/ Върбанов бе по екип на резервната скамейка, но очаквано не взе участие в срещата.

Нашите гостуват тази събота във Варна на „Черно море Тича”, но вероятно Иван Чолаков няма да бърза с пускането на един от най-възловите си състезатели в игра.

About the Author :