Николай Върбанов дели върха в отминалия кръг на баскетболната Лига

върбановЦентърът на „Ямбол” Николай Върбанов и Шейн Гибсън от Берое са най-силните баскетболисти в отминалия кръг на първенството. В мача срещу „Академик Бултекс” 31 годишният Върбанов наложи превес над високите играчи на пловдивския клуб, като наниза 23 точки, изключително висок процент точна стрелба – 9 от 12 изстрела бяха в целта, като хвана и 5 борби.

Гибсън, с който Николай дели върха, вкара 20 точки (4 тройки), овладя 6 борби и асистенции и има 5 отнети топки. Коефициентът и на двамата е 27.

След тях е също играч, свързан с „Ямбол”- крилото Станислав Славейков, сега играещ за „Левски 2014”, който записа 21 точки и 7 борби, а полезността му в кръга е 26.

Другите трима баскетболисти в класацията са с еднакъв коефициент от 25. Това са Джордан Семпъл от от „Академик Бултекс 99” с 20 точки, 15 борби и 3 асистенции, Тихомир Желев  от „Берое” с 20 точки (5 тройки), 8 асистенции и по 3 борби и отнети топки и Михайл Секулович  от „Балкан” с по 16 точки и борби.

Най-силният баскетболист в шестия кръг, Върбанов, демонстрира в зала „Диана” миналата събота срещу пловдивските „студенти”, какво е предимството на тежкия център. 210 сантиметровият бивш национал не даде шансове на американеца Семпъл на „втория етаж”, където страхотно се изяви и тежкото крило на домакините Стоян Петков.

 

 

About the Author :